dimecres, 7 d’octubre del 2015

NEW AGE, LA RELIGIÓ DEL DIABLE?

  Tot i trobar-nos al principi del tercer mil·leni des del naixement del cristianisme, l’Església no ha deixat mai de trobar noves heretgies diabòliques en les que fer caure els seus anatemes. L’últim en rebre ha estat el corrent espiritual anomenat New Age o Era d’Aquari, que val la pena esmentar, malgrat no haver arrelat mai excessivament en la societat catalana.
  El New Age va néixer com un compendi dels corrents ideològics i socials dels anys 60: pacifisme, ecologisme, moviments radicals de vegades una mica inconnexes o fins i tot contradictoris. Segons proclama la seva filosofia, el que persegueix és que la humanitat s’endinsi en una nova era espiritual de pau i felicitat. Tingut per la majoria de la societat com una moda més, se’l relaciona amb les drogues, determinada literatura i cinema i, sobretot, determinada música. La música New Age, avui totalment en mans del comerç globalitzador, es caracteritza per la repetició de sons en seqüències alternes, amb la intenció de crear atmosferes relaxants que afavoreixin l’alteració dels estats de consciència.
  Malgrat aquesta innocent descripció, els teòlegs moderns han considerat que es tracta d’una secta religiosa. El cardenal eslovè Franc Rodé, fundador dels Legionaris de Crist, la descriu com «un supermercat de religions on cadascú agafa el que li agrada i deixa la resta». És a dir, que sota la seva aparent filosofia d’acceptació i integració de totes les religions, el que fa és introduir creences paganes, com per exemple la reencarnació, pràctiques esotèriques i ocultistes i heretgies que contradiuen la fe cristiana, a la que, en realitat, pretén destruir. 
  Als seguidors del New Age, l’Església els tira en cara que volen fer creure als éssers humans que poden ser com Déu (allò que els deia el Diable a Adam i Eva, al Paradís, disfressat de serp); i que una de les seves fundadores, Alice Bailey, es comuniqués amb un «esperit demoníac» a través d’una pràctica tan denostada com l’escriptura automàtica.